Снимка Уикипедия, *Savaman* from São Paulo, Brasil Възстановяването на Краля на футбола Пеле

...
Снимка Уикипедия, *Savaman* from São Paulo, Brasil Възстановяването на Краля на футбола Пеле
Коментари Харесай

Възстановяването на Пеле от операцията върви перфектно

Снимка Уикипедия, *Savaman* from São Paulo, Brasil 

Възстановяването на " Краля на футбола " Пеле от интервенцията върви съвършено. Трикратният международен първенец с отбора на Бразилия е изместен от интензивното поделение в елементарна болнична стая на частната клиника в Сао Пауло.

" Пациентът е изписан от интензивното поделение заради положително клинично положение. Отсега нататък той ще продължи да се възвръща в стаята си ", се споделя в изказване на болничното заведение, написа " Гонг ".

На 30 август Пеле беше признат в частната клиника " Алберт Айнщайн " в Сао Пауло. Тогава 80-годишният някогашен нападател сподели, че визитата в клиниката е поради обикновен обзор, който е бил отсрочен поради пандемията на ковид. На 6 септември бразилецът претърпя интервенция по премахване на израстък в дебелото черво.

Пеле е единственият троент международен първенец по футбол (1958, 1962, 1970). Той изигра 92 мача с националния тим на Бразилия и вкара 77 гола. Пеле е приет за най-хубав футболист на 20-и век от Международната футболна федерация (ФИФА). Нападателят играе за бразилския Сантос (1956-1974) и американския Ню Йорк Космос (1975-1977). Пеле е вписан в Книгата на върховете на Гинес като създател на 1279 гола в кариерата си.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР